Welkom, Gast. Je bent niet ingelogd.

Hoe denk je over...?

Door Ijsthee op 30 Aug 2007, 01:08

Ik ben de laatste 2 jaar een heel ander beeld gaan vormen over bepaalde zaken dan de rest van de \"westerse samenleving\". Nu vraag ik me toch af hoe de gemiddelde savener hier over denkt, puur uit nieuwschierigheid.

Ik begin uiteraard met:
Alcohol
Alcohol is slecht. Het dood hersencellen, zoals iedereen weet. Maar je raakt ook heel snel verslaafd. Het valt mij op dat mensen uitgaan niet eens leuk vinden zonder alcohol als ze het eenmaal hebben \"ontdekt\". Het grotere plaatje vind ik alleen nog erger... Alcohol stimuleert seksisme en dominering. Ik ga hier niet te diep op in. Dat verdient een eigen topic/blog. Ook is alcohol een slechte vervanger voor vergeten/verbannen middellen.

Koffie
Koffie is ook slecht. Koffie is een stimulerende harddrug. Het is zelfs verslavend. Mensen die \'s ochtends koffie drinken zullen merken dat wanneer de koffie op is, ze moeilijker wakker worden. Ook is het moeilijker in slaap te komen na een paar koppen koffie. Koffie is net als alcohol een slechte vervanger voor vergeten/verbannen middellen.

Wiet en hasj
Wiet en hasj kan slecht zijn. Officieel is de werkzame stof hallicunogeen. Dit merk je vooral als je het eet of drinkt (spacecake/hasjmelk). In dit geval zou ik zeggen dat het goed is. Het is bij normale docering niet slecht voor je lichaam en ook niet verslavend. Het enige gevaar is de bad trip, die van je eigen situatie afhangt. Het geeft inspiratie en inzicht. Het roken (blowen) is een heel ander verhaal. Het wordt anders opgenomen en geeft een heel andere ervaring. Het is niet normaal om het in je eentje te doen omdat het alleen nog gebruikt wordt om de tijd op een leuke manier door te komen. Het laat je relaxt voelen, maar de inspiratie en inzicht is VEEL minder. Ook ben je haast genoodzaakt tabak te gebruik.

Tabak
Uiteraard slecht. Slecht voor je lichaam, en lichamelijk verslavend. De geestelijke verslaving is alleen veel erger. Als je rookt keer je in jezelf. Daarom geeft roken rust, je kan je afsluiten van de wereld om je heen. Je krijgt het gevoel dat je op een rustige manier iets te doen hebt: roken. Anders zou je toch niks doen en je vervelen. Maar in de praktijk doe je juist minder door te gaan roken. Roken is ook weer een vervangend middel voor andere vergeten verbannen middellen.

Vergeten/verbannen middellen?
Die dingen zijn eigenlijk diversiteit in het leven. Diversiteit die je ontwikkeling stimuleert. Een heel simpel voorbeeld is kleur.
In de middeleeuwen waren er een beperkt aantal kleuren verf. Er was geen probleem, want er waren andere manieren om dit gat op te vullen. Toen er een kleurrevolutie uitbrak betekende dit ook dat mensen meer gestimuleerd werden. Je zou het bijna een trip noemen vergeleken met het kleurloze daarvoor.
Voordat men alcohol begon te gebruiken leefde men in een heel andere cultuur. Het gebruik van middellen als paddo\'s en vergelijkbare planten was heel normaal. Toen deze middellen niet meer tot beschikking waren door een ontwikkelling in de cultuur en landbouw enzo, werd er een simpele vervanger gezocht.
Deze vervanger beïnvloed de cultuur weer waardoor er een taboe kan komen te liggen op de \"voorgangers\".

Ik bedoel dit serieus dus liever niet al teveel ge-:\'), geef dan liever je eigen mening. En het is best veel, maar reacties op 1 onderwerp vind ik al interessant genoeg.

KoiSashuu
Geplaatst op: 02 Sep 2007, 10:57

Alcohol
slecht

Koffie
slecht

Wiet en hasj
slecht

Tabak
slecht

Vergeten/verbannen middellen?
Geen idee wat het is, zou wel slecht zijn

Ijsthee
Ik space!
Geplaatst op: 31 Aug 2007, 16:20

DJVG schreef:

Nou ik rook stevig, pakje per dag ong. maarja, als je eenmaal verslaafd bent he...

Ik heb hetzelfde, ik ben best hypocriet bezig wat dat betreft. Ik drink energiedrink, ik rook, en tot kort dronk ik als ik dronk direct ook heel veel. Ik ben al gestopt met koffie en alcohol dus. Ook de energieblikjes zijn verleden tijd. Het verbaaste me hoe goed ik kon merken dat ik die niet meer drink. Je raakt gewoon (licht) verslaafd aan kaffeïne zonder het door te hebben.

Ik ben van plan om wat beter uit te zoeken wat plantaardige middellen met mij doen. De werking is anders bij iedereen. Gelukkig loopt maar 0,1% uit op een badtrip en in zo goed als 100% van die gevallen komt dat doordat je je geestelijk of lichamelijk niet helemaal lekker voelt.

Binnenkort ga ik bezig met een blog over het gebruik van die middellen. En nee, het gaat niet over feesten, helemaal lijp gaan, of iets anders. Puur een persoonlijk onderzoek dat los staat van feesten of andere misbruik van planten.
Leuk zoveel reacties te krijgen, en ik had niet verwacht dat zoveel saveners ongeveer hetzelfde denken als ik

DJVG

Geplaatst op: 31 Aug 2007, 00:39

Nou ik rook stevig, pakje per dag ong. maarja, als je eenmaal verslaafd bent he...

Uniqe
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 23:37

Alcohol
Hou hier niet zo van maar af en toe een beetje op feesten is niet zo erg heb een keer iemand een alochol vergiftiging zien krijgen en sinds dien drink ik haast nooit omdat ik bang ben dat het ook met mij gebeurt maar heel af en toe wel

Koffie

Ik vind dit niet echt erg ik drink alleen koffie op me werk om een beetje wakker te worden helpt wel niet dat ik verslaafd aan ben ofzo vind het ook niet vies

Wiet en hasj

Wiet vind ik lekker af en toe te gebruiken maar niet veel is wel gezelig met een paar vrienden af en toe jointje op steken maar ik voel me er echt vaak heel chill door en vergeet me stress een beetje

Tabak

tja heb het nooit echt wat gevonden vind dat het stinkt maar is niet erg af en toe 1tje te roken
maar je word er snel aan verslaafd en daarom doe ik het haast nooit

ik vind niet dat deze middelen verboden moeten worden omdat de meeste mensen weten welke risico\'s er zijn en er tog voor kiezen om het te doen eigen keuzen en zullen ze verbannen worden zullen nog steeeds veel mensen het doen omdat je er zo aan kan komen als je dat wil

Maarten
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 22:11

Gonaz schreef:

[...]
Hey als het niet teveel is, kan dat toch niet zo ongezond zijn (blowen is soms gezonder dan roken)

Niet veel nee, maar het lijkt wel steeds erger te worden in rustige maten.

Gonaz
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 22:10

Maarten schreef:

Ik ben best slecht bezig zo te zien .

Ik drink wel is, blow wel is, rook wel is en drink wel eens koffie...


Hey als het niet teveel is, kan dat toch niet zo ongezond zijn (blowen is soms gezonder dan roken)

Maarten
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 22:08

Ik ben best slecht bezig zo te zien .

Ik drink wel is, blow wel is, rook wel is en drink wel eens koffie...

Martijn
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 19:46

Interresant dit.

Ik drink wel is, maar niet veel. Paar glazen/flesjes bier en ik vind het wel genoeg. Ik ga er geen uitweg van maken om dus dingen te vergeten.

Tadnecty
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 18:01

Alcohol: hardstikke slecht, maar gebruik het wel. nu met mate gelukkig.

tabak: NOOIT

wiet/hash: Nog niet over nagedacht. Vooral nooit roken. Eten lijkt me ook niet echt iets voor mij.

Koffie: Koffie is goor. Zelf drink ik soms op lanparty\'s energydrankjes, en daar zit nog meer rommel in.

Daarbij heb ik laatst wel 10 zaden van de Erythroxylum Coca Coca besteld (en gisteren binnengekregen!). Meteen in citroenwater gezet en vanmorgen om 7 uur geplant.

Je kan van Coca bladeren cocaïne maken. Daarvoor heb je wel een compleet lab nodig + een complete cocaplantage. Iedereen is helaas vergeten dat de Coca bladeren een positief effect hebben op je lichaam.

Wikipedia over COCA planten

[Laatst bewerkt door Tadnecty op donderdag 30 augustus 2007, om 18:10]
Infinite
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 18:01

Drugs: Nee.
Roken: Nee.
Alcohol: Nee.
Koffie: Niet vaak. Ben er niet verslaafd aan. Teveel koffie vind ik niet lekker.

Dharion
Eat fur, bonehead!
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 17:54

Ik beperk het ook...
Roken? Nee, dank je...
Drugs? Nee, dank je...
Koffie? Héél soms...
Alchohol? Alleen bij feestjes en uitgaan (en soms op z\'n tijd een biertje thuis)

Gonaz
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 16:45

Ik zou gewoon zeggen: alles met mate. Alcohol drink ik niet veel, koffie probeer ik te beperken (moet anders te snel naar de wc, en dat doe ik niet graag ).
Als je bvb. maar 1 maal per week rookt, kan dat toch niet zoveel kwaad, maar het moeilijkste is om niet meer en meer te roken. En wiet vindt ik bijna hetzelfde als roken, maar bvb. harddrugs zou ik toch wel sterk afraden.
Maar je doet natuurlijk wat je wil, daar zou ik nooit problemen van maken. Ik zelf zal nooit roken en drugs gebruiken (voor zover ik weet).

Sharp
:')
moderator
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 16:44

Iedereen weet dat het verkeerd is, misschien is het daarom wel zo lekker .

BaXiess
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 16:41

ik wil eerlijk gezegd wel is wat drugs proberen, wiet maar ook wel een keer paddo\'s en xtc eigenlijk, wil toch wel weten hoe dat voelt enzeuw.. maarjah verder ben ik het wel met je eens, drinken, njah het is zo\'n hype omdat het niet mag voor je 16e, en dan gaan jongeren het drinken voor hun 16 om stoer te zijn en dan raken ze verslaafd net als met roken eigenlijk, want ik heb dus 1 keer geprobeerd te roken en het was zo goor dat ik het echt nooit meer doe.. hoe komen mensne erbij om de eerste keer dat ze roken door te gaan dan maarjah nice blog dit zijn nou goede serieuse blogs waarvan ik er wel meer wil zien

edit: kudo voor ijsthee

[Laatst bewerkt door BaXiess op donderdag 30 augustus 2007, om 16:41]
BorisSoad
Drugshond
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 16:35

Zelf ben ik niet van plan alcohol, drugs, tabak te nemen. Koffie neem ik daarentegen wel, en vind ik best lekker. Hoe lang ik het volhoud zonder alchol te drinken? Zoals ik er nu over denk zou ik er nooit aan beginnen. Maar als ik toch ooit er mee begin, wacht ik tot na mijn zestiende, liefst 18e. Ehm. Volgens mij waren dat alle onderwerpen. Ohja, ik ben niet tegen kleuren :\') (oeps dat ( dit dus; :\')) mogen we niet te veel doen ) paddo\'s zou ik zeker nooit gaan gebruiken. Een bad trip meemaken is wel het laatste wat ik wil.

[Laatst bewerkt door BorisSoad op donderdag 30 augustus 2007, om 16:35]
DJVG

Geplaatst op: 30 Aug 2007, 13:54

Ik denk dat soft-drugs in kleine mate inderdaad niet slecht voor je kan zijn, artsen geven het ook op recept om de pijn enigzins minder te laten worden.

Zodra je het vaker gaat doen lijkt het me inderdaad wel slecht voor je...

Mijn eerste ervaring met wiet was meteen de slechste waardoor ik het nu ook nooit meer doe.
Een avondje gezzelig bij je vrienden, jointje erbij, gezzelig zou je zeggen, ik ben nooit van de drugs geweest maar wou het toch proberen, nadat we het jointje hadden opgerookt was het in het begin echt heerlijk, ik had een lachkick zoals ik nog nooit had meegemaakt en het was echt te vet.

Daarna ging het verkeerd, ik ging gamen op de pc van een vriend, ik werd misselijk en duizelig, op begeven moment wist ik niet meer wat ik met mezelf moest doen, en heb ik dus het sanitair van mijn vriend ondergekotst, niet echt prettig dus, maar nu komt het, ik voelde me zo duizelig dat ik ben gaan liggen, en dus steeds flauwval neigingen had, omdat mijn vrienden blijkbaar geen enkel risico wouden nemen hebben ze 112 gebeld om een ambulance te laten komen, die hebben terplekke een soort verdunnent middel in me gespoten om me lichaam weer correct te laten werken, dit heeft geholpen bij mij en na 10 ~ 15 min was ik weer helemaal boven jan.

Bij mij is het dus goed afgelopen en dus doe ik het nu ook niet meer.

Ik zeg niet dat je het niet moet doen, maar zie de gevolgen onder ogen!

Michael
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 12:34

FastFox schreef:

Misschien kan je nog een alinea\'tje schrijven over: eten en dikke mensen. Past ook wel in het rijtje vind ik.

Niet omdat je eet dat je daarvoor dik bent, en niet iedereen die dik is komt door het eten he.
Nuja, ik rook zelf dusja, tabak enzo is wel niet goed mja tja, wat ga je der aan doen

Kersentaart
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 11:19

Tuurlijk is het slecht, maar het kan dan toch wel lekker zijn.
\'Geniet maar drink met mate.\'

FastFox
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 08:48

Misschien kan je nog een alinea\'tje schrijven over: eten en dikke mensen. Past ook wel in het rijtje vind ik.

Guz
Housejunkie
moderator
Geplaatst op: 30 Aug 2007, 07:27

Tuurlijk zijn er dingen die niet goed voor je zijn... Daar kunnen we niet omheen, wat we ook doen.

Ik rook niet en blow ook niet, maar ik drink redelijk vaak wat. Dat is een slechte eigenschap van mij, nu school is begonnen drink ik echt niks meer. Alleen in vakanties en eventueel in weekenden.

📫

Nieuw privébericht

🔥

Registreren


Login