Welkom, Gast. Je bent niet ingelogd.

McAfee problemen

Door Paul op 12 Nov 2006, 18:00


Wat er gebeurt is door McAfee dat ik nooit had verwacht. Ik vind het zelf nog steeds raar. Goed, laten we maar beginnen bij het begin;

mijn vader had McAfee Security Center gekocht via SurfSpot, niks mis mee. Best handig eigenlijk zelfs dacht hij. Goed. Bestand gedownload van de link in de email van SurfSpot, wachten totdat het was gedownload(27.5mb) en dan de installatie beginnen. Gelijk maar alles instellen in de installatie en het echte installeren laten beginnen. Nadat we de installatie hadden afgerond en de computer(Win XP) opnieuw hadden opgestart kregen we veel meldingen van programma’s die toegang van internet vroegen, natuurlijk leuk en aardig dat hij er geen risico mee neemt. Maar dan als ik even in het controlpanel er van zeg maar in wou kijken, stond er dat naar mijn weten één van de beste virusscanners is(McAfee Enterprise Virusscanner) volgens Security Center slecht was en te weinig op virussen controleerde. Ik zelf stond met open mond te denken van “Wtf, waar slaat dat nou op?” terwijl ik naar het beeld zat te staren en dan even te kijken of de virusscanner het überhaupt wel aan stond zag ik dat het gewoon afgesloten was. Niks van te bekennen. ik kon ook zelfs ook nergens een functie vinden om het tóch aan te zetten. Natuurlijk is dit raar, een virusscanner van eigen merk blokkeren dat eigenlijk totaal geen problemen oplevert(ik heb nog nóóit een virus gehad). Maar dat is niet het enige. Het werd namelijk nog veel erger…

Weet je dat gevoel als je denkt dat je je beveiliging verbetert? Maar dat het juist het omgekeerd is? En dat je computer überhaupt niet meer functioneert? Dat gebeurde er nou met mijn computer. Goed, dat de virusscan was uitgeschakeld was nog geen ramp. Maar toen ik Mozilla FireFox opstartte en daarna nog eens keek of ik nog wel ‘n virusscanner kon aanzetten(bij Security Center) zag ik dat er een knopje was met VirusScan aanzetten. Dat zal wel iets van het Security Center zijn dacht ik. Toen ik met mijn muis naar het knopje ‘VirusScan aanzetten’ wou gaan gebeurde er iets weird’s, ik kreeg een 2 sec blauw scherm van windows met foutendetails en iets met fouten drivers, en windows restartte. Maar dat is het ‘m juist, bij het opstarten kreeg ik eerst gewoon het Acer standaard menu enzo te zien bij het opstarten, omdat ik dacht dat het niks ernstigs was wou ik even naar de WC gaan. Maar voordat ik naar de WC wou gaan zag ik nog steeds een wit soort vlakje(dingetje dat je altijd even ziet als windows wordt gestart), linksboven de hele tijd knipperen. Ik raakte meteen in paniek en ik probeerde met vele reboot’s windows opnieuw op te starten. Maar het werkte niet. Toen ging ik op een andere PC(mijn vader, perhaps) zoeken naar een oplossing. Meer mensen bleken het zelfde probleem te hebben. De oplossing was volgens hun om je PC in safe mode te starten en dan McAfee te verwijderen. Nou, we(mijn vader en ik) hebben alle safe mode opties geprobeerd maar Windows XP wou gewoon niet verder gaan dan een wit knipperend vlakje linksboven het scherm. Godzijdank hadden we een bon en konden we zo terug naar de winkel om hem te brengen. Omdat we anders niet meer gingen slapen, gingen we naar bed.

Goed, ik had vandaag 4 uur dus ik had prima tijd om nog dingen te proberen om windows aan de praat te krijgen. Als eerste probeerde ik het nog een keer met rebooten. Dat werkte dus weer niet. Ik besloot een WinXP cd te pakken van de oude computer ervoor en hem te booten van CD. Ik koos in bootmode gewoon gewenst nu dus voor de optie “Boot from CD”, en eerst dacht ik toen ik wéér voor de zoveelste keer het knipperende streepje zag, dat dit ook niet werkte. Ik ramde wat op het toetsenbord en klikte als een gek met mijn muis. Dán gebeurt er eindelijk wat. Ik krijg opties van de CD te zien om te herstellen(Enter om te beginnen met install, R om te herstellen), dus ik druk gretig op de R-knop en wacht totdat ik wat zie. Maar dan vraagt hij vreemd genoeg naar een administrator wachtwoord. Ik heb geen idee wat voor wachtwoord dit is, en probeer wat standaard wachtwoorden. Nadat ik 3 keer een wachtwoord had ingetypt stond er dat ik mijn PC opnieuw moest opstarten. Ik besloot het maar af te sluiten en te kijken op de CD voor andere oplossingen. Er stond niks. Dan maar voor de laatste keer gewoon mijn PC op te starten, eerst toen ik na het normale scherm wéér het streepje zag werd ik écht mistroostig. Ik ram weer wat op mijn toetsenbord en klik wéér met mijn muis als een debiel, en dan zie ik het knipperende streepje niet meer. Er verschijnt het cursortje en omdat ik zo blij en tegelijk geschrokken was, rende ik als een echte serieuze debiele mongool door het huis. Toen ik terug kwam kwam ik weer tot positieven en besloot het opnieuw op te starten(Security Center is nog altijd niét verwijderd) in safe mode. Ik kwam normaal in Safe mode, en verwijderde succesvol volgens McAfee(al geloof ik daar niks van) het programma. Goed, mijn PC deed het weer normaal, maar er was nog één ding.

Er miste een bestandje bij veel dingen die ik wou opstarten. Ik kreeg een venstertje bij bijvoorbeeld zoeken van “Need Resxx \\ Mcshield.dll. Nadat ik wat had opgezocht vond ik de oplossing, en die was de virusscanner opnieuw te installeren. Dat viel me ook op. De virusscanner was niet ingeschakeld. Ik ging dus maar naar software-> programma’s toevoegen en verwijderen en installeerde het opnieuw. En toen was het ook opgelost.

Zo blijkt nu dat zelfs de dingen die je computer moeten beschermen, zelf je de dupe ervan maken.

Dit was een onderdeel van Paul\'s PC avonturen.

FastFox
Geplaatst op: 18 Nov 2006, 22:42

Heb die norton security pack 2007 gekocht voor me vader.
Ik zelf gebruik natuurlijk geen anti-virus software. :\')
Gewoon geen gekke dingen installeren en niet met IE surfen.

AfcAjax
Geplaatst op: 13 Nov 2006, 18:53

Ik gebruikte eerst norton, maar sinds 3 dagen ofzo Nod32 en comodo firewall. Pc is echt veel sneller

Gkhn
duh mothafoKING
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 21:52

tldr

Paul
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 21:23

Tuneboy schreef:

Ik heb ook Mcafee, kreeg ik van Xs4all. Maar die werkt echt prima..
Lag het niet aan waar je hem hebt gekocht?
Naja het doet het weer.

Ehm, nee. Het is al bij heel veel mensen.

Paul
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 21:21

Het was ook securitycenter, en hij blokte geloof ik gewoon mijn drivers van videokaart enzo. Hij deed ook al vaag met VirusScan Enterprise(nooit en never problemen mee gehad) want hij vond het te \'slecht\'. Slaat echt nergens op.
Mijn vader heeft inmiddels al een mail verstuurd, misschien mogen we dan een ander product ofzo.

[Laatst bewerkt door Paul op zondag 12 november 2006, om 21:22]
Saven
admin
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 19:14

Ik heb op een andere pc van mij mcafee firewall, werkt daar gewoon lekker fijn

Tuneboy
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 18:17

Ik heb ook Mcafee, kreeg ik van Xs4all. Maar die werkt echt prima..
Lag het niet aan waar je hem hebt gekocht?
Naja het doet het weer.

[Laatst bewerkt door Tuneboy op zondag 12 november 2006, om 18:20]
Florian
kunjeditzien:')?
Geplaatst op: 12 Nov 2006, 18:11

Wat een kutgebeuren :\').
Volgende keer maar gewon software downloaden .

📫

Nieuw privébericht

🔥

Registreren


Login